Roomer

Roomer är en kul nykomling i den vildvuxna floran av resesajter. För första gången på länge är det en webbplats med en helt ny idé – en andrahandsmarknad för hotellbokningar.

Om du ofta bokar hotell på nätet, vet du att de allra bästa priserna bara finns på rum som inte går att avboka. När exempelvis Hotels.com eller Expedia kör sina reor – och det gör dom väldigt ofta – gäller de utannonserade lägstapriserna i regel på rum utan möjlighet till avbokning.

Lockande men farligt. Du sparar en hel del pengar, men riskerar att få betala hela hotellkostnaden om du av någon anledning inte kommer iväg på resan.

Sajten Roomer har en lösning på problemet. Om du sitter med ett hotellrum du inte kan använda, kan du annonsera det på Roomer. Du får naturligtvis sätta ett lägre pris än hotellets ordinarie för att någon ska nappa, men du kan med lite tur få tillbaka en del av kostnaden.

För den som letar billiga hotell kan Roomer blir rena fyndmarknaden, förutsatt att du kan resa spontant. Resplaner ändras ju ofta ganska sent, så de rum som läggs ut är ofta för vistelser nära i tid.

Just nu finns till exempel Affinia Manhattan i New York, två nätter med start 21 mars, och den som bokar sparar 267 dollar jämfört med ordinarie pris. Eller Four Seasons i Las Vegas för 147 dollar natten i månadsskiftet mars-april, en besparing på 37 procent.

Roomer finns än så länge bara för New York, San Francisco och Las Vegas, men fler städer är på gång. Den dag sajten har billiga hotellrum i Europa, i städer som är enkla att nå med lågprisflyg från Sverige, kan det bli möjligt att fixa en riktigt billig weekend.

Roomer bekräftar alltid bokningen med hotellet och betalningen mellan köpare och säljare sker med sajten som mellanhand. Du kan alltså boka ett andrahandsrum utan att riskera att bli lurad.

Roomer kan mycket väl bli nästa AirBnB. Riskkapitalet tror åtminstone det, det israeliska företaget bakom sajten har precis säkrat en investering på två miljoner dollar.

Kommentarer

kommentarer