Icelandair fixar wifi ombord

Jag gillar ju Island, som bekant. Världens häftigaste ö har också ett flygbolag värt att tycka lite extra bra om, speciellt nu när Icelandair fixar wifi ombord.

Att Icelandair är förstavalet på resor till Island är en självklarhet. Men bolaget är också min favorit på väg till USA – om jag har några dagar extra att tillbringa på Island.

Icelandair ligger rätt på rutten över Atlanten, direktflygen med SAS tar i princip samma väg, och bolaget erbjuder alltid möjligheten till stopover utan extra kostnad.

Oavsett om du lägger en dag i Reykjavik eller tar en hel vecka på Island på väg till eller från någon av Icelandairs destinationer i Nordamerika – exempelvis New York – kostar flygbiljetten lika mycket som om du bara gör en snabbtransfer och byter plan direkt.

Att kombinera Island och USA är kanske den smartaste deal du kan hitta på ett flyg från Sverige.

Nu meddelar Icelandair att bolaget är på gång med wifi i samtliga sina flygplan. Installationen sker under våren och Icelandair blir det första flygbolaget att erbjuda wifi på flygningar över Atlanten. (Först den här gången alltså. SAS testade wifi på långflygningar redan för åtta år sedan, bland annat på den numera nedlagda linjen till Seattle.)

Trådlöst nät ger mig ännu en anledning att flyga Icelandair till USA. Inte för att det behövdes – en weekend i Reykjavik på vägen över är morot nog.

Kommentarer

kommentarer