IATA visum information

Sajter som berättar om du behöver visum till olika länder finns det gott om, men tyvärr är inte alla pålitliga. Flygorganisationen IATA:s nya webbvisumtjänst fyller en lucka.

Hur många gånger har du googlat på visum inför en resa? Ganska många gissar jag. Jag gör det nästan vanemässigt, även när jag egentligen vet att svenska medborgare inte behöver ansöka om visum i förväg till det land jag är på väg.

Som med alla populära webbsökningar dyker det upp sajter som försöker kapitalisera på behovet av kunskap. Visumsajter finns det flera av, både svenska och utländska.

Trovärdig information om visum

Ofta är sajterna skapade av webbkunnigt folk med ett bra domännamn, som vill dra in några tusenlappar på annonser. Problemet med den typen av sajter är att de inte alltid uppdateras regelbundet. Och när det gäller visum kan det vara vanskligt, för reglerna ändras ibland.

Därför är flygbolagsorganisationen IATA:s nya visuminformation väldigt välkommen. Äntligen finns ett trovärdigt sätt att ta reda på om visum behövs inför resan.

Destination, hemland och pass

På den här sidan anger du bland annat vilket land du ska resa till, hur många dagar du ska vara i landet, var du kommer från och var ditt pass är utfärdat.

Det sistnämnda är viktigt. En person med dubbelt medborgarskap i exempelvis Sverige och Kosovo blir inte insläppt i Dubai utan visum om hon eller han reser med ett pass utfärdat i Kosovo, men däremot om passet är svenskt.

På svarssidan anges klart och tydligt om visum behövs eller ej. Enkelt och pålitligt. Toppen!

Kommentarer

kommentarer