Sri-Panwa_Pool-Villa02_590px

Sommartid. Jag borde tipsa om Medelhav eller om en stuga vid svenska blomsterängar.

Fast det gör ju alla andra.

Mina tankar går istället till USA och till Sydostasien. Till USA för att en billig dollar gör världens kanske mest kompletta turistland oerhört attraktivt just nu. Och det är dit min sommarsemester går, till Kalifornien.

Men Sydostasien var länge en bubblare innan resan till USA spikades. Thailand på sommaren lockar verkligen, dels för att undvika vinterns turisthorder, men främst för möjligheten att bo på fantastiska hotell till priser lägre än vad en stuga på en svensk campingplats kostar.

För några år sedan var jag på Phuket i augusti och bodde i en svit på ett nybyggt femstjärnigt hotell – för 650 kronor natten. Att det eftermiddagsregnar lite, som det ofta gör på Thailands västkust på sommaren, spelar inte så stor roll när tillflykten är ett stort, skönt hotellrum med skyddad balkong.

I april i år bodde jag på omåttligt läckra Indigo Pearl vid den lugna stranden Nai Yang, ett hotell som är ett av de bästa jag upplevt. Att återvända till Indigo Pearl står högt upp på reselistan, gärna på sommaren. Just i år är hotellets sommarutbud begränsat på grund av renoveringar, så det får vänta.

Istället lockar Sri Panwa, långt ner på Phukets östra sida. Jag har hört väldigt mycket gott om hotellet från bekanta och kollegor som varit där. Utsikten från udden, Cape Panwa, ska vara slående. Och rummen, de flesta är privata villor, är något alldeles extra.

De minsta villorna, de med ett sovrum, är på hela 230 till 300 kvadratmeter med veranda, egen evighetspool och jacuzzi. Dessutom gör läget, på Phukets insida att havet är badbart hela sommaren, även när säsongsbetonade strömmar kan stänga andra stränder på ön.

Låter det som något du aldrig skulle ha råd med?

Jag tror att du kan bli förvånad. Reser du på sommaren blir priset för tre nätter ganska precis 6000 svenska kronor. Då ingår frukost, flygtransfer, en femrätters middag, thaimassage, och innehållet i minibaren.

Ett mindre rum, en Pool Suite på 100 kvadrameter, kostar med samma upplägg cirka 4000 kronor för tre nätter. Sri Panwas webbplats hittar du här, klicka dig fram till Packages & Special Offers för att hitta sommarerbjudandet.

Sommar i Sydostasien ger förmodligen mer valuta för reskassan än någon annan plats på planeten – för den som gillar att testa finare hotell.

Kommentarer

kommentarer