WelcomeRewards2_590px

Jag skrev om Hotels.com och WelcomeRewards redan i januari 2009.

antog jag att det bara var en tidsfråga innan medlemsprogrammet även skulle komma till den svenska versionen, Hotels.se. Men icke. Inget har hänt.

Därför tipsar jag igen: gå till amerikanska Hotels.com och bli medlem i WelcomeRewards när du ska boka hotell. Du byter från den svenska till den amerikanska versionen av sajten i toppmenyn under ”Våra webbplatser i hela världen”.

Som medlem i WelcomeRewards (det kostar inget att gå med) får du en natt gratis för var tionde natt du bokar. Det gäller inte alla hotell i utbudet, men de allra flesta. Var nog med att kolla efter WelcomeRewards-symbolen innan du bokar.

Jag har precis bokat klart sommarens semester, en månadslång resa som innebär 30 nätter på hotell. Och som dessutom – tack vare WelcomeRewards – gör att jag har tre hotellnätter att plocka ut vid ett senare tillfälle. Utan kostnad.

En storstadsweekend i höst kanske? Hotellet är redan betalt.

Några hakar? Kanske, kanske inte. Reglerna för WelcomeRewards är aningen luddiga. På sajten står det att programmet bara gäller amerikanska medborgare, men i avtalsreglerna är formuleringen en annan. Där anges att bokningen måste vara gjord via Hotels.com och inte via någon annan språkversion, till exempel .se.

Jag har utan problem fått ut mina gratisnätter tidigare, så det har åtminstone hittills funkat även för svenska medborgare. Men det kan vara bra att känna till.

En annan detalj att ha koll på är att värdet på gratisnatten motsvaras av snittpriset på de hotell du bokat. Om de hotell du bokat i genomsnitt kostat 200 dollar, så får gratisnatten kosta maximalt så mycket.

Testa själv, du har inget att förlora även om Hotels.com mot förmodan skulle invända att du inte är amerikansk medborgare. Priserna för hotellen är exakt samma på Hotels.com som på Hotels.se.

Kommentarer

kommentarer