Incheon (Foto: Flickr/kalevkevad)

I nyårshelgen invigdes den efterlängtade järnvägsförbindelsen mellan Sydkoreas huvudstad Seoul och dess internationella flygplats Incheon.

Projektet att knyta samman de två flygplatserna med staden har fortgått i närmare tio år och kostat 3,6 miljarder dollar. Men nu har länken färdigställts och premiärresan ägde rum under tisdagen förra veckan.

Den 58 kilometer långa resan mellan flygplatsen, som även blivit utsedd till världens bästa flygplats 2009, och Seoul tar 43 minuter. Biljetterna kostar 13 000 won, cirka 77 svenska kronor. Det finns även möjlighet att ta ett långsammare tåg, restiden är tio minuter längre, till nedsatt pris. Då kostar biljetten endast 22 svenska kronor.

Enligt CNN Travel finns det även planer från Sydkoreas regering att binda samman den nya linjen med det redan omfattande järnvägsnätet som finns i de södra delarna av landet. Redan till 2012 finns planer på att möjliggöra för turister och tågresenärer att åka från de södra delarna av landet till flygplatsen på 2 timmar och 40 minuter, en resa som idag tar över 6 timmar.

För svenska resenärer som vill till Sydkorea finns möjlighet att flyga med flera europeiska bolag, till exempel KLM, Lufthansa eller Air France, med mellanlandning i centraleuropa.

REDAKTIONEN
redaktionen@bortabra.se
(Foto: Flickr/kalevkevad)

Kommentarer

kommentarer