Boarding på Ryanair (Foto: Flickr/comprock)

Ryanair ska göra ett försök med platsreservation ombord. För tio euro per resväg ska önskad sittplats kunna bokas.

Om du aldrig rest med Ryanair kanske du är helt oförstående till det här. Saken är den att Ryanair aldrig ger resenärerna en numrerad sittplats, utan den som först tar sig ombord får välja säte. Därför är boardingen till ett Ryanairflyg i regel en stressig historia med vassa armbågar och trängsel.

Flygbolaget har förvisso sedan tidigare erbjudit tjänsten prioriterad ombordstigning för en kostnad av fyra euro, vilket ger den som betalar rätt att gå ombord först.

Nu testar Ryanair att ta det hela ytterligare ett steg. För tio euro per enkelresa ska det vara möjligt att reservera en specifik sittplats. Testet görs i första hand på flygningar mellan Dublin och Malaga och Dublin och Gatwick.

– Om den nya tjänsten visar vara populär kommer vi att införa möjligheten att förboka sin plats på andra linjer under de kommande månaderna, säger Stephen McNamara som är kommunikationschef på Ryanair.

De platser som kan reserveras är de två första raderna i kabinen och platserna på rad 16 och 17 vid nödutgången över vingarna, som har extra benutrymme.

REDAKTIONEN
redaktionen@bortabra.se
(Foto: Flickr/comprock)

Kommentarer

kommentarer