Palau i Mikronesien

Jag begär inte att ni ska komma ihåg, men jag skrev ju om Saipan, Tinian och Rota i höstas.

Sannolikt lite lätt höstnere om jag känner mitt eget språk rätt, och med den där akuta önskan att lämna landet som alltid slår till när Sverige förvandlas från grönt till grått och hösten hämmar humöret.

Jag hoppades kanske, kanske kunna ta mig till de där öarna i norra Marianerna redan under vinterhalvåret. Jag anade nog redan då att det var en ganska ogrundad förhoppning, men man måste ju få drömma. Speciellt på hösten.

Vintern bjöd istället på USA två gånger om, Dubai, Thailand och Malaysia. Så det är inte synd om mig.

Nu läser jag att Star Alliance, flygalliansen där SAS ingår ni vet, har släppt en ”flygluffarbiljett” för Mikronesien.

Med Micronesia Airpass får resenären välja upp till 10 flygningar till 20 olika destinationer, några av dem på det asiatiska fastlandet (Japan, Hong Kong och Filippinerna) – men de flesta resmål finns bland Mikronesiens tvåtusen, till synes, fullständigt paradisiska öar:

  • Guam
  • Kosrae (Mikronesiska federationen)
  • Pohnpei (Mikronesiska federationen)
  • Chuuk (Mikronesiska federationen)
  • Yap (Mikronesiska federationen)
  • Kwajalein Atoll (Marshallöarna)
  • Majuro (Marshallöarna)
  • Rota (norra Marianerna)
  • Saipan (norra Marianerna)
  • Palau

Flyger mellan öarna gör man med antingen Continental Airlines eller United Airlines, enligt informationen hos Star Alliance.

Priset för biljetten? Det beror på vilka sträckor du kombinerar, ju längre flygningar desto dyrare. Men rutten Tokyo – Guam – Yap – Chuuk – Saipan – Tokyo kostar 1733 dollar, strax över 11 000 svenska kronor. Är du nyfiken på exakt kostnad för en egen flygluff runt Mikronesien, då får du kontakta ditt närmaste Star Alliance-bolag, alltså SAS, och be om en prisuppgift.

Jag vet inte om jag vågar. Är det inte alltför dyrt kanske Mikronesien måste upp på reselistan igen.

Lagom till nästa vinter.

Kommentarer

kommentarer