Köp ipad eller iphone i Thailand

Du kan spara en hel del pengar på att köpa en Iphone eller Ipad på resan till Thailand. Den dyraste modellen av Ipad är nästan 2 000 kronor billigare än i Sverige.

Iphone 5 säljs olåst i Thailand. Du kan alltså köpa telefonen i Thailand och bara stoppa i SIM-kortet från din svenska operatör.

Tänk bara på att kortet ska vara ett Nano-SIM. Om du uppgraderar från en gammal telefon kanske du har ett SIM-kort av normalstorlek eller Micro-SIM. Ingen fara, du ber bara telefonoperatören om ett Nano-SIM när du är hemma i Sverige igen.

Priserna då? Inte är det lika kul som när jag 2008 köpte min första Iphone i USA och betalade hälften av vad den senare skulle komma att kosta i Sverige, men du kan fortfarande spara en slant.

Största fyndet gör du om du köper en Ipad, den dyraste modellen blir 1865 kronor billigare i Thailand än i Sverige. Störst besparing på en Iphone 5 blir även det på värstingvarianten med 64 GB minne, du sparar 1445 kronor.

Men, det finns ett förbehåll. Garantin gäller förmodligen inte i Sverige. Det här debatteras flitigt i olika prylforum. Vissa har fått sin trasiga, utlandsköpta, telefon eller platta lagad i Sverige. Andra inte.

Apple skriver på sin garantisida att de kan begränsa garantiservicen till att gälla bara i det land där en Iphone eller Ipad såldes:

IMPORTANT RESTRICTION FOR iPHONE AND iPAD SERVICE.
Apple may restrict warranty service for iPhone and iPad to the country where Apple or its Authorized Distributors originally sold the device.

Så det är upp till dig. Känns besparingen tillräckligt stor för att inte ha en garanti? Köp! Annars är det bättre att du handlar på hemmaplan.

Mitt val är enkelt, jag tar hellre besparingen än garantin. Jag har ägt fyra olika Iphone och en Ipad – ingen har gått sönder under det första år som garantin gäller.

Här kommer en prisjämförelse. Jag tog inte med Ipad utan 3G, eftersom jag inte rekommenderar någon att köpa den. En surfplatta du inte kan använda var som helst tappar sitt syfte, tycker jag.

Iphone 5, 16 GB

Sverige
5 995 kr
Thailand
5 030 kr
Du sparar
965 kr

Iphone 5, 32 GB

Sverige
6 995 kr
Thailand
5 780 kr
Du sparar
1 215  kr

Iphone 5, 64 GB

Sverige
7 995 kr
Thailand
6 550 kr
Du sparar
1 445  kr

Ipad Retina, 16 GB wifi+3G

Sverige
5 695 kr
Thailand
4 200 kr
Du sparar
1 495  kr

Ipad Retina, 32 GB wifi+3G

Sverige
6 495 kr
Thailand
4 815 kr
Du sparar
1 680  kr

Ipad Retina, 64 GB wifi+3G

Sverige
7 295 kr
Thailand
5 430 kr
Du sparar
1 865  kr

Fotnot. Priserna är uträknade efter växelkursen 2013-01-23 och är hämtade från iBeat som är en auktoriserad Appleåterförsäljare med butiker runt om i landet. Köp aldrig Appleprylar i Thailand från småbutiker som inte har ”Authorised Reseller” på skyltarna. Risken är att du blir lurad på ett eller annat sätt.

Tips! Om du bor i Thailand tillräckligt länge för att hinna få ett paket levererat, kan du beställa varor på nätet från thailändska Apple Store. Då blir faktiskt Iphonepriserna ytterligare något lägre än i prisexemplen ovan. För Ipad gäller dock samma pris.

Kommentarer

kommentarer