Ladda telefonen med solenergi

På väg från tåget till hotellet i Bangkok förra veckan hände det som inte fick hända: telefonen dog i samma ögonblick som jag skulle visa taxiföraren hotellets namn på thailändska.

Jag hade varit smart, tyckte jag, och tagit en skärmdump av hotellets sajt och sträckte mig fram för att visa honom bilden när iphonen checkade ut.

Om föraren hittade hotellet ändå när jag försökte med alla uttal av ”Anantara Sathorn” jag kunde komma på? Inte ens i närheten. Jag fick byta taxi – och snabbladda mobilen – på ett annat hotell innan jag hittade fram.

Jag hade behövt en sån här. En snygg liten solcellsladdare i bambu som funkar med vilken typ av telefon eller surfplatta som helst – bara du har en usb-kabel med dig.

Lämna bambuladdaren i solen en dag och den har tillräckligt med kräm för att ladda en Iphone till 40 procent av fullt batteri.

Du hittar laddaren på alltid besöksvärda Photojojo, nätets bästa och roligaste butik för allt som har med kameror och tillbehör att göra. Och dessutom leverantör av min favoritkaffemugg.

Kommentarer

kommentarer