Ink48-Press_590px

Att hitta rätt i New Yorks hotelldjungel är verkligen inte lätt.

Bara på Manhattan finns runt 450 hotell att välja bland. Priserna är höga, även med nuvarande svaga dollar, och kvaliteten på hotellen inte alltid den bästa. Att hitta ett billigt hotell som dessutom är bra, det är en omöjlig kombination i den här staden.

Antingen tar du ett lågprisalternativ och accepterar att upplevelsen inte blir den främsta, eller så ökar du din hotellbudget och får en skön vistelse.

Jag rekommenderar det sistnämnda, om du kan ta dig råd.

Ink48 där jag skriver det här, är inte billigt. Men det kan vara prisvärt. Beroende på när du reser får du förmodligen ett pris i spannet 220 – 350 dollar per natt, plus skatt. De pengarna köper dig en i det närmaste perfekt hotellvistelse i Hell’s Kitchen.

Hotellet är inrymt i en före detta tryckerilokal i korsningen 48:e gatan och elfte avenyn. Långt västerut alltså, nästan ända nere vid museihangarfartyget Intrepid och Hudson River. Hotellet är nytt – så gästrum, lobby, träningslokal och allt annat är i toppskick. Och mycket snyggt inrett.

Dessutom har Ink48 takbaren Press med slående utsikt mot skyskraporna runt Times Square och Midtown. Skönare läge för en kvällsdrink är svårt att hitta.

Lobbyrestaurangen Print har fått 25 poäng av 25 möjliga av restaurangguiden Zagat. Middagen vi åt där var veckans godaste, den slog maten på välkända och hyllade River Café klart.

Ink48 bjuder, precis som alla hotell i den amerikanska kedjan Kimpton, på vinmottagning varje dag klockan 17. Ett perfekt tillfälle att träffa andra resenärer över ett glas vin – utan kostnad.

Några nackdelar med hotellet? Möjligen läget. Restaurangtäta nionde avenyn är bara tio minuters promenad bort, men hotellet ligger en bra bit från det mesta. Räkna med att det blir en del taxiresor.

Hotellets webbsida har du här. Gör ett bokmärke och kolla priset inför nästa resa till New York.

Kommentarer

kommentarer