Fritidsresor Boeing 787 Dreamliner

Fritidsresor blir första nordiska charterarrangör att ta nya Boeing 787 Dreamliner i trafik. Nästa vinter kan du ta världens modernaste flygplan till bland annat Jamaica, Kenya och Thailand.

Boeings nya långdistansflygplan är omtalat och omskrivet. Delvis för att det blev rejält försenat från fabriken, men på senare tid främst för alla nya funktioner och finesser.

Flygplanet har lägre bränsleförbrukning än de plan som finns i luften idag, vilket ger en lägre miljöpåverkan, och Boeing har kryddat med en rad nyheter inne i kabinen, som ska göra flygningen behagligare för oss passagerare.

Fritidsresor Boeing 787 Dreamliner

Fönstren är större och kan dimmas med med knapptryckning, sätena är bredare och benutrymmet generöst, och det är högre i tak. Dessutom är luften ombord bättre än på nuvarande flygplan och dreamlinern är försedd med ett ljussystem som minska jetlag.

Svenska resenärer kan göra sina första flygningar med Boeing 787 när Norwegian startar långdistanslinjerna till New York och Bangkok i juni nästa år. Därefter blir Fritidsresor först av charterbolagen att använda flygplanstypen.

Fritidsresors resenärer kan från kommande vinter flyga Dreamliner från Arlanda direkt till nya resmålet Jamaica, till Phuket och Dominikanska Republiken – och till Kenya via en mellanlandning i Helsingfors. Resorna finns redan till försäljning.

Fritidsresor Boeing 787 Dreamliner

– Vi startar försäljningen av nästa års vinterresor tidigare än vanligt eftersom trycket är stort. Det är extra roligt att kunna erbjuda nyheter som Dreamlinern och Jamaica, säger Bassam el Mattar som är Sverigechef på Fritidsresor.

Nyfiken? På den här sidan finns filmklipp och information om Fritidsresors Dreamlinerflygningar.

Kommentarer

kommentarer