Rio de Janeiro har stått på min reseönskelista sedan jag kunde öppna en kartbok. Förra veckan redigerade jag ett kapitel om Rio till ett bokprojekt jag just nu arbetar på tillsammans med Vagabond.

Exakt vad boken handlar om kan jag inte avslöja riktigt än. Men kapitlet var skrivet av Henrik Brandão Jönsson, svensk journalist som bott i Rio i mer än tio år, och texten gav undertecknad redaktör svår reseklåda.

Om det inte hade varit för de två små familjemedlemmarna som tultar runt bakom ryggen på mig just nu, hade jag banne mig bokat en flygbiljett på studs.

Och så idag dyker den här videon upp. En time lapse-film på fyra minuter som gör det jäkligt svårt att tänka på något annat än sockertoppar, vita stränder och jesusstatyer. Ren reseporr från Brasilien.

Klicka upp i fullskärm och bli bländad av staden som kommer att vara på allas läppar de närmaste åren, tack vare fotbolls-VM 2014 och sommar-OS 2016. Och för att det är en av världens vackraste städer.

Kommentarer

kommentarer