Rum på Scandic Paasi i Finland

Att inte kolla Tripadvisor innan du bokar hotell är som att köpa bröd utan att titta på bäst före-datum. Skyll dig själv om du betalar för något mögligt.

Scandic skriver i ett pressmeddelande idag att hotellkedjan lägger in användarrecensioner och betyg från Tripadvisor direkt på sina egna hotellsidor. Scandic gör det för att blivande gäster inte ska behöva gå till ”externa kanaler” för att läsa recensionerna.

Företaget grundar beslutet på en undersökning gjord av Forrester Consulting, som visar att 70 procent av hotellgästerna vill läsa andra gästers omdömen innan hotellet bokas.

Scandic är inte den första hotellkedjan att fatta det beslutet – men inte heller den sista hoppas jag. Att implementera recensioner och betyg som du som hotell inte har någon kontroll över – annat än möjligheten att själv kommentera och bemöta kritik, vilket fler hotell borde göra – det är modigt och berömvärt.

För mig som potentiell gäst på ett Scandichotell visar beslutet att hotellkedjan är säker på sina egna kvaliteter. Det i sig blir faktiskt ytterligare en trygghetsfaktor inför valet av hotell – utöver betygen och recensionerna på Tripadvisor.

Kommentarer

kommentarer