Virgin Atlantics logga på ett flygplans mage

Brittiska flygbolaget Virgin Atlantic har nya ideer för ombordunderhållningen. Nu vill bolaget att passagerare ska twittra sina resetips ombord på planet.

Virgin Atlantic presenterade förra året, som ett av de första flygbolagen i världen, planer på att kunna erbjuda trådlöst internet ombord på transatlantiska flygningar. Hittills har dessa planer inte blivit verklighet. Men det nya underhållningssystemet eX2 från Panasonic som beräknas ha kostat 70 miljoner dollar har ändå en del nyheter att erbjuda, till exempel resenärernas egna resetips via Twitter.

Den twitterbaserade tjänsten kallas Travel Tip Catcher. Med den kan passagerare ombord dela med sig och läsa andras resetips, alla sammanfattade i 140 tecken. När planet sedan landar laddas resetipsen upp i Virgin Atlantics resecommunity vTravelled och sprids vidare via Twitter under signaturen @vTravelled.

Kommande funktioner som Virgin redan presenterat är bland annat möjligheten att läsa uppdaterade nyheter i den inbyggda tv-skärmen, sätta betyg på filmerna ombord och läsa recensioner av filmerna i underhållningssystemet. Dessutom kommer passagerarna kunna synkronisera iPods, mobiler och datorer till systemet och emaila och skicka sms från det när alla uppdateringar är färdiga.

ALEXANDER DANGLER
redaktionen@bortabra.se

Kommentarer

kommentarer