Usamas boardingkort

British Airways testar mobila boardingkort och en av passagerarna som får prova tjänsten är – aningen oväntat – Usama bin Ladin.

I British Airways interntidning illustreras en artikel om det mobila boardingkortet med en passagerare vid namn Usama bin Ladin, skriver resebloggen Gadling.

Uppenbarligen ska den eftersökte terroristledaren, förmodligen världens mest jagade man, flyga med British Airways den 26 oktober i år, på plats 7C – business med andra ord.

Inte nog med det: bin Ladin har till och med ett frequent flyer-nummer hos British Airways. Möjligen ett tecken på att han inte alls häckat i Tora Bora-grottorna i Afghanistan de senaste åren …

En talesperson för flygbolaget säger till ABC News att ”ett misstag har begåtts och vi försöker reda ut hur det gick till”. En teori är att en missnöjd anställd hos British Airways planterat bilden i tidningen.

Gadling konstaterar krasst att med vetskap om hur ”de briljanta hjärnorna” hos antiterrormyndigheterna fungerar, lär säkerhetsnivån höjas till högsta möjliga den 26 oktober.

REDAKTIONEN
redaktionen@bortabra.se

Kommentarer

kommentarer