Starbucksskylt (Foto: Flickr/marcopako)

Starbucks tecknar ett avtal med Tata Coffee i Indien. Världens största kaffekedja öppnar därmed för en etablering i landet.

Tata Coffee är en av Indiens största producenter och odlare av gröna kaffebönor och avtalet gör det även möjligt för den amerikanska kedjan att exportera mer indiskt kaffe till andra Starbucks-länder.

Inom ramen för samarbetet ingår även ett långtgående ansvarstagande för samhällsutveckling. Båda företagen tar på sig ansvar för att träna upp lokala bönder, tekniker och agronomer i kaffekunskap.

R K Krishnakumar, ordförande för Tata Coffee, välkomnar Starbucks till Indien och berömmer företagets sociala ansvarstagande i ett gemensamt pressuttalande från de båda företagen.

Starbucks är världens största kaffekedja med över 16 000 kaféer i världen och Indien är Asiens tredje största ekonomi efter Japan och Kina. Howard Schultz, vd för Starbucks kommenterar kombinationen med: ”Indien är en av de mest dynamiska marknaderna i världen med en extremt varierad kultur och en otrolig potential.”

Kaffedrickandet i Indien fördubblades från 1998 till 2008. Något datum för när den första Starbucksbutiken ska öppna är ännu inte satt, men företaget tänker använda samma modell som i exempelvis Mexiko där Starbucks nu har 300 butiker.

REDAKTIONEN
redaktionen@bortabra.se
(Foto: Flickr/marcopako)

Kommentarer

kommentarer