Säkerhetskontroll (Foto: Flickr/Inha Leex Hale)

Säkerhetskontroller på flygplatserna har blivit en slagpåse. Alla klagar, men är det så farligt egentligen? Inte enligt en ny undersökning.

Företaget bakom den formidabla resetjänsten Tripit har frågat resenärer vad de oroar sig mest över inför en resa. Svaren är lite oväntade.

De flesta får huvudbry och en gnutta vardagsångest över sin hälsa. Två tredjedelar av de som svarade sa att man främst oroade sig för hur man ska kunna äta nyttigt och hålla igång träningen på resande fot.

På tredje plats kvalade att göra-listan in. Inte så att man tar med en lista på resan, men det blotta faktum att en sådan väntar på hemmaplan gör att många oroar sig under resan. Vilket, om ni frågar mig, är lite knäppt. Man skriver ju en att göra-lista just för att kunna släppa saker under en tid. Plita ned, glöm bort. Så.

Oro för flygplatsernas säkerhetskontroll hamnade först på fjärde plats, strax före olusten att behöva köra bil i en främmande stad.

Tripits undersökning är varken vetenskaplig eller ens välgrundad, men ändå. Den sätter fingret på det jag brukar känna: att säkerhetskontrollen faktiskt inte är så mycket att varken oroa sig över eller klaga på.

Packa rätt, ta datorn under armen, och lägg allt du har i fickorna som kan pipa i väskan innan du kommer fram till kontrollen, så går det på ett kick.

(Foto: Flickr/Inha Leex Hale)

Kommentarer

kommentarer