Barn ombord på flygplan (foto: Turkish Airlines)

Ryanair börjar ta ut två euro per passagerare för att täcka vad bolaget kallar oväntade förseningar. Samtidigt cirkulerar aprilbetonade rykten om barnfria flygplan.

Ryanairs nya avgift ska täcka de 100 miljoner euro som de 15 000 flygningar bolaget tvingades ställa in 2010 kostade. Bland annat var det isländska vulkanutbrottet och flera europeiska snöoväder kostsamma för Ryanair.

Ryanair har tidigare varit kritiska till EU-regel 261, som tvingar flygbolag att betala för mat, hotel och telefonsamtal för alla passagerare som drabbas av inställda flyg. Nu inför bolaget en avgift för att täcka extra kostnader som dessa och säger samtidigt att man har för avsikt att ta bort avgiften om EU-regeln i fråga tas bort.

Samtidigt meddelade flygbolaget att det tänker börja med barnfria flygningar. Ryanair ville dock inte ge några andra detaljer än att det tidigast kommer ske i oktober och att det kommer gälla främst rutter med hög frekvens.

De barnfria flygen har möts av stor skepsis och många tror att Ryanair gör det som ett första aprilskämt. Enligt en undersökning BortaBra.se skrev om tidigare i år svarade dock hela 83 procent av britterna i en undersökning att de gärna vill ha barnfritt ombord.

ALEXANDER DANGLER
redaktionen@bortabra.se

Kommentarer

kommentarer