Hurghada i Egypten (Foto: Ving/Joakim Borén)

Nu återvänder de svenska charterarrangörerna till Egypten. Imorgon lyfter det första flyget efter oroligheterna tidigare i år.

Svenskarnas tycke för Egypten tycks finnas kvar, även efter de politiska oroligheterna och revolutionen som avsatte president Hosni Mobarak. Efterfrågan på resor till landet fortsätter att vara stor, uppger Apollo.

– Volymerna kommer inte att vara på samma nivå som vi planerat för, men skillnaden inte så stor som vi först befarade. Egypten har etablerat sig som ett av svenskarnas absoluta favoritländer att semestra i. Det ser vi inte minst nu när så många en relativt kort tid efter oroligheterna vill återvända igen, säger Kajsa Moström som är informationschef på Apollo, i ett pressmeddelande.

Imorgon skickar Apollo de första svenska charterresenärerna till Egypten efter krisen. Flyget till Hurghada är helt fullbokat.

Även övriga svenska researrangörer väntas återuppta snart sina flygningar till Egypten inom kort. Ving och Fritidsresor gör det lagom till påsklovet.

– Det är glädjande att vi nu kommer igång med trafiken igen till en av svenskarnas absoluta favoritdestinationer och från Arlanda är det redan fullbokat i påsk, säger Vings informationschef Magdalena Öhrn.

REDAKTIONEN
redaktionen@bortabra.se

Kommentarer

kommentarer