Red Sky takbarer Bangkok

Bangkok och takbarer hör liksom ihop. Stan radar upp fler luftiga lägen för en drink än de flesta andra världsmetropoler.

Ni har säkert sett bilderna på Skybar at Sirocco, världens högst belägna takbar som klänger sig fast på 63:e våningen på hotellet Lebua. För några år sedan var bilderna med i varenda resetidning i landet – med rätta. Det är, utan tvekan, den läckraste plats jag druckit en öl på.

Lebua har, tydligen, blivit för populärt för sitt eget bästa. Tveksamma uppföljarfilmen The Hangover II utspelades ju i Bangkok och bland annat på just den takbaren, vilket fått turistmassorna att flockas. När jag läste det, på resa i Bangkok för tre veckor sedan, började jag se mig om efter annat och fastnade för Red Sky.

Red Sky ligger på 55:e våningen i Centara Grand, hotellet som sitter ihop med den gigantiska shoppinggallerian Central Plaza. Jag tog en taxi dit vid 18-tiden en fredag och ställde in mig på köer och trängsel.

Vad jag fick var en höghöjdsdrink i ensamhet, snudd på. Takbaren löper 360 grader runt byggnaden, med sittkuddar i alla väderstreck, och vi var kanske tio personer som gapade över solnedgång, utsikt och dyr drink.

Kanske är det läget som gör det. Till skillnad från, exempelvis Lebuas skybar och flera andra, har Red Sky inte utsikt över floden. Kanske. Men det är knappast något du tänker på när dag blir till kväll och skyskraporna börjar glittra.

En annan nyfunnen takbarsfavorit i Bangkok är lilla Kasara Lounge på hotellet Anantara Sathorn. Lugnt och stilla, inte alltför många sittplatser utomhus, och ”bara” på 37:e våningen. Men väldigt bra ändå.

Kommentarer

kommentarer