Spritflaskor i massor

Vår starka svenska krona får de mest intressanta effekter. Till exempel att spriten i våra södra grannländer är billigare än på väldigt länge.

Stena Line har jämfört priserna på alkohol i Sverige, Danmark och Tyskland och konstaterar att spriten i Tyskland i genomsnitt bara kostar hälften så mycket som på Systembolaget i Sverige. I Danmark är alkoholen nästan 40 procent billigare.

– Det är länge sedan det var så här billigt att semestra och shoppa i euroländerna och valutaeffekten gör att man sparar många tusenlappar på såväl boende och restaurangbesök som shopping, säger Claes Berglund, linjechef för Göteborg-Kiel hos Stena Line.

Stena Line har jämfört priset på en varukorg med alkoholvaror som är vanliga i svenska barskåp och noterat att prisskillnaden på enskilda produkter kan vara så stor som 65-70 procent, något man tror kommer att påverka vårt resande.

– Vår egen Resebarometer visar att shopping är en av de mest viktiga sakerna på bilsemestern och att alkoholvaror är en av de populäraste sakerna att ta med sig hem, säger Claes Berglund.

REDAKTIONEN
redaktionen@bortabra.se

Kommentarer

kommentarer