Boka flyg i Facebook

Delta Air Lines har öppnat en ny biljettbokning, den första i världen i sitt slag.

Bokningen finns på flygbolagets sida på Facebook. Du kan alltså köpa dina flygbiljetter utan att ens gå till Deltas webbplats (än så länge funkar bokningen bara i USA). Naturligvis finns också möjlighet att dela resplanerna med vännerna på Facebook, om man så vill.

”Vi är det första flygbolaget att lansera ett verktyg för att boka biljetter direkt i Facebook. Sociala nätverk är väldigt populära bland våra kunder och Facebook är den mest använda sajten när våra passagerare surfar ombord på flyget, så det kändes som ett naturligt val ett erbjuda möjligheten till bokning på Facebook”, skriver Delta i företagets blogg.

Jag ser det som ytterligare ett exempel på ett internetanvändande i snabb förändring. Visst, den egna sajten kommer att fortsätta att vara navet för reseföretagen och kundernas förstaval för bokning ett tag framöver, men ingen vågar längre stå utanför Facebook.

Räkna med att fler bolag följer Deltas exempel och går från att bara ha en dialog med sina kunder i sociala medier till att faktiskt erbjuda samma tjänster som de har på sina webbplatser.

Facebook är på väg att bli ett nät i nätet. Ett oerhört viktigt sådant.

Samma sak gäller så klart mobiltelefonerna. Ett företag som missar app-tåget riskerar att bli rejält frånkört. Finns inte dina tjänster en fingertoppstryckning bort, då gör du det för lite för krångligt för kunden och lämnar en öppning för konkurrenterna.

Även där har Delta saker på gång. Snart släpper flygbolaget en iPhoneapplikation med incheckning, flyginformation, elektroniska boardingkort och sammanställning av bonuspoäng – för att nämna de viktigaste egenskaperna.

Nästa version av appen ska dessutom innehålla biljettbokning och val av säte ombord. Ett komplett utbud för resenären, direkt i telefonen.

Vem surfar till flygbolagets webbplats då?

Kommentarer

kommentarer