Weekendkarta från MrJet
Ibland vill man bara resa iväg. Så prisvärt som möjligt, såklart.

Men om resmålet blir Prag, London, Berlin eller Bratislava spelar inte så stor roll. Om det blir nästa eller nästnästa vecka, det kvittar också.

Problemet är bara att det kan vara oerhört tidskrävande att söka resor förutsättningslöst. Risken är överhängande att du ger upp innan du hittat det inte visste att du sökte, om ni förstår.

Därför brukar jag efterlysa resesökningar som inte kräver att du vet när du vill resa. Eller ens vart. Reseguidens sistaminuten-karta är ett sådant exempel och nu har MrJet släppt en liknande söktjänst för weekendresor där du bara behöver ange vilket maxpris du kan tänka dig att betala och hur lång flygresa du är beredd att stå ut med.

Så här skriver MrJet ”Weekendkartan ger dig en snabb och tydlig överblick över de billigaste weekendresorna. Vi har valt ut de populäraste resmålen för weekendresor i Europa där vi visar priset för den billigaste weekendresan med flyg + hotell torsdag till söndag över en 10-veckorsperiod med tidigaste utresa om två veckor.”

Smart tänkt. Jag kommer nog att snegla på weekendkartan när suget efter en helgresa sätter in.

Ett önskemål bara: någon slags möjlighet att filtrera resultatet på datum vore ändå bra, till exempel att kartan kan visa resor från en viss dag eller vecka och framåt.

Kommentarer

kommentarer