Lindos-Blu_590px

Jag är inte lättimponerad när det gäller hotell.

Förmodligen en helt naturlig följd av att resa mycket och testa hotell världen över – man blir tyvärr lite blasé efter ett tag. Hur konstigt det än kanske kan låta.

Lindos Blu på Rhodos, som jag bodde på i början av den här veckan, fick mig verkligen att säga wow. Entrén är ganska anspråkslös. Men på insidan öppnar sig ett panorama över den blåa havsviken nedanför genom flera våningar höga fönster från lobbyn ner till poolen, restaurangen och hotellrummen.

Rummen ligger i terrasser nerför sluttningen och alla har samma enorma utsikt. Många har dessutom antingen jacuzzi eller en privat evighetspool direkt utanför sovrummet. Eller nästan privat. Du delar pool med gästerna i rummet bredvid, om det bor någon där. Du kan leva med det, jag lovar.

Inredningen går i trä, glas och metall. Här och var finns små kanaler av porlande vatten, eller vattenströmmar som rinner nedför glasrutor. Inte en krukväxt eller tavla i korridorerna. Det är stilrent, snyggt, så modernt att det nästan känns framtida. Och det är väldigt … lite Grekland.

Nackdelar? Inga andra än att hotellet kostar en del att bo på. Men, som alltid: du får vad du betalar för.

Hotellets webb hittar du här. Klicka på Gallery så ser du vad jag pratar om. Hotellet går också att boka hos Fritidsresor, med ett prisexempel på 8 400 kronor per person för åtta dagar. Snittbetyget bland Fritidsresors gäster är för övrigt hela 4.92 av 5.

Fler än jag som blivit imponerade alltså.

Kommentarer

kommentarer