SJ testar nu att införa särskilda sovkupéer för resenärer som har sina husdjur med sig ombord. Först ut blir sträckan Göteborg – Storlien.

Hela 75 procent av SJ:s djurägande resenärer har uppgett att de är beredda att betala mer för bättre komfort ombord på nattågen. Något som får SJ att testa speciella sovkupéer för den som reser med sin hund eller katt.

– Hittills har resenärer med husdjur tvingats sitta hela natten. Eftersom många resenärer då avstått resan eftersom de inte velat lämna husdjuret hemma, så inför vi en testperiod med utökad service, säger Göran Aldvik, konceptansvarig för SJ Nattåg.

Att ta med husdjuret kostar inget extra i sig, men ett krav är att djurägaren bokar hela kupén.
– Vi kan ju inte begära att en resenär tvingas dela kupé med någon annans husdjur, säger Göran Aldvik.

Allergiska tågresenärer ska inte behöva oroa sig.
– Genom att vi öronmärker en särskild djurkupé, så undviker vi problem för resenärer med allergibesvär. Djuren får dessutom bara befinna sig på kupégolvet under resan och vi kommer att utrusta kupén med liggmatta och vattenskål, säger han.

Teststräcka blir nattågslinjen Göteborg – Duved/Storlien där en särskiild djurkupé inrättas. Testperioden pågår från den 12 december till 30 april och biljetter kan bokas från och med nu via telefon till SJ:s kundtjänst. Bokning på webben på sj.se uppges komma inom kort.

REDAKTIONEN
redaktionen@bortabra.se

Kommentarer

kommentarer