Antalya restaurang gazientep

Hur allt börjar?

Allt börjar med att reseexpert Mikael Persson, en av Sveriges bästa resejournalister och främsta Turkietkännare, inte bara en – utan fem gånger – säger: om du ska till Antalya måste du testa restaurang Gazientep.

Egentligen är det nog sex gånger, eftersom han nämner restaurangen även i sin guidebok. En tegelsten utgiven av Vagabond, som jag haft i ryggsäcken under hela resan.

Och när Micke säger en sak, är det bara att göra. Han börjar bli lite av en nestor. Svensk resejournalistiks Henrik Larsson om du så vill – och om Henke dyker upp i djupled under korpmatchen och skriker ”passa”, då passar du. Utan invändningar.

Micke kände på sig att han kanske varit lite för översvallande, för i ett mejl i eftermiddags skrev han:

”Som sagt, hoppas nu du får en riktigt bra middag, och att jag inte byggt upp förväntningar som är omöjliga att införliva. I så fall får du
köra med dubbla rakis…”

Hur allt slutar?

Med att jag skriver det här med datorn på en lätt svullen, nöjt knorrande, ytterst välmående mage och en bestämd uppfattning om att restaurang Gazientep måste besökas igen, någon gång. Snart.

Kvällens middag kan ha varit en av de tio mest välsmakande och prisvärda jag någonsin haft förmånen att få tugga mig igenom. Att säga att Gazientep är bäst i Antalya är förmodligen att ta i, många restauranger återstår att testa. Men få slår nog den här middagsupplevelsen i fråga om smak och pris.
Till förrätt: mezetallrik med kalla, kryddstarka röror och grönsaker – och en Efes. Varmrätt: mixkebab med adana, köfte, kycklingfilé, kycklingvingar,
revbensspjäll, grillade tomater, minipizza – och en Efes. Efteråt: Raki. Turkiskt te. Summa: 250 kronor.

Om du ska till Antalya, missa inte Gazientep.

Annars kommer både jag och Mikael Persson springande i djupled.

 

Kommentarer

kommentarer