Burma charter Fritidsresor

Fritidsresor blir först i Norden, och ett av de första reseföretagen i världen, att lansera charter till Burma. Ännu ett tecken på att utvecklingen går rasande snabbt i det tidigare stängda landet.

Fritidsresor var på plats i Burma för att undersöka möjligheterna redan för två år sedan, strax efter att oppositionsledaren Aung San Suu Kyi ändrat uppfattning om utländska turister och började uppmana omvärlden att resa till landet.

Nu startar företaget resor till Burma, från kommande vintersäsong.
– Det känns historiskt att vara först med paketresor till Burma, säger Fritidsresors kommunikationsdirektör Lottie Knutson.

Stränder och sevärdheter i Burma

Fritidsresor ska kombinera stränder och bad med unika sevärdheter. Lottie Knutson beskriver Burma så här:

– En konsekvens av årtiondens hermetisk slutenhet och förtryck är paradoxalt nog genuint bevarade sedvänjor, egen kultur, oexploaterade stränder och unika sevärdheter som Bagan och Inle Lake.

Ett problem med att resa till Burma är att dina pengar riskerar att hamna i fickorna på den ännu styrande militärregimen. Juntan äger eller har intressen i många flygbolag, hotell och reseföretag. Fritidsresor är medvetna om problemet.

– Vår produktion präglas av småskalighet och respekt för lokalbefolkningen. Bland annat är allt boende i badorten Ngapali förlagt till privatägda hotell, säger Lottie Knutson.

Knappt 19 000 per person

Två veckors resa till Burma kostar från cirka 18 800 kronor per person, inklusive hotell och alla flygtransporter. Första resan går 26 oktober i år, den sista för säsongen lyfter 29 mars nästa år. Fritidsresors sida om Burma finns här.

Och jag kan inte låta bli att citera mig själv, sådär lite lagom självgott. På Twitter för en vecka sedan skrev jag:

”Intressant utveckling att det allt oftare är chartern som har de bästa nyheterna. Grisfeststämpel gone.”

Charter till Burma. Vem kunde ana att det skulle ske så snabbt?

(Foto: Fritidsresor/Lin Wessblad)

Kommentarer

kommentarer