Homer jobbar

En hel vecka utan nya blogginlägg. Uselt. Men jag har en bra ursäkt.

Som du förhoppningsvis märker, ser BortaBra.se aningen annorlunda ut. Piggare, renare, tydligare.

Vi har bytt allt. Både det som syns och det som inte syns. Designen är helt ny, sajten har flyttats till nya servrar, och vi har bytt publiceringssystem. Nu uppdaterar vi med WordPress istället för med Joomla som tidigare. Ett byte som ger en helt annan flexibilitet i det dagliga arbetet med att leverera landets bästa redaktionella resesajt.

Förändringarna gör att nya typer av innehåll och nya funktioner kommer att dyka upp på BortaBra.se. Snart. Vilka de är återkommer jag till, men om du klickar runt kan du säkert hitta ledtrådar.

Några tips:

  • Om du har en sajt med länkar till BortaBra.se, kolla gärna att de funkar. Vissa länkar är intakta, andra har ändrats.
  • Prenumererar du på våra uppdateringar med RSS? Då måste du byta feed. Förut fanns bara en RSS-feed för hela sajten, nu kan du välja om du vill prenumerera på allt, på resenyheter, på någon av bloggarna eller på resereportage från Asien, till exempel. Varje kategori har ett eget flöde.
  • Använd sökrutan i högerspalten. Just nu saknas en hel del av de gamla artiklarna, men vi fyller på med flera hundra om dagen. Sök och du ska finna, hoppas jag.

Så till det där med Vesterbro, i Köpenhamn. Jag kan ju inte skriva ett helt inlägg med bara teknik- och webbsnack.

Jag var i den danska huvudstaden i slutet av förra veckan för att delta i Travel Blog Exchange. Förutom nöjet att få träffa resebloggare från hela världen, fanns gott om tid att upptäcka Vesterbros restaurang- och krogliv, vilket var ett av konferensens trevligare teman.

Mer om bloggkonferensen och om Köpenhamn kommer småningom, men här är fyra bekantskaper som kräver snabbt omnämnande:

Mikeller Bar. Mikkeller är ett litet danskt mikrobryggeri som gör det kanske godaste öl jag druckit. Just nu finns fyra julöl att testa, ”Santa’s Little Helper” rekommenderas varmt. Det här är ingen klassisk, inrökt ölpub. Tvärtom känns det mer som ett modernt vinotek. Och sådana är också ambitionerna hos ägarna: att öl ska bli lika mycket finkultur som vin. Viktoriagade 8, kort promenad från tågstationen. www.mikkeller.dk

Jolene. Safaritapeter på vissa väggar, flagnad färg på andra. Designat och sunkigt på samma gång, i Köpenhamns version av Manhattans Meatpacking District: Kødbyen. Vill du festa med glada danskar, och förvisso en del svenskar, så är det här ett måstestopp. www.myspace.com/jolenebar

Vill du äta innan du dricker? Kolla in Fiskebaren och Paté Paté, två av Kødbyens mest, och mest välförtjänt, hajpade restauranger.

Fiskebaren. Restaurangen startades av en av Nomas grundare och serverar bara råvaror uppfiskade i danska vatten i en mycket avskalad, snudd på rå, lokal. Ostronbaren är ett dragplåster. www.fiskebaren.dk

Paté Paté. Mycket populär restaurang, tapasbar, vinbar och kafé. Bör inte missas, men boka bord om du kommer på helgen. www.patepate.dk

Sådär. Medan du planerar en weekend i Köpenhamn, jobbar jag vidare med nya BortaBra.se.

Kommentarer

kommentarer