Privatjet (foto: flickr/asrusch)

Handla i flock och spara pengar. Två nya resesidor vill göra resandet både enkelt och billigt med grupperbjudanden.

En webbplats som tagit fasta på konceptet med grupperbjudanden är LivingSocial Escape. Genom att sälja hotellvistelser i stora kvantiteter kan företaget pressa priserna och ge kunderna förmånliga erbjudanden. Sidan är amerikansk och har därför mestadels nordamerikanska erbjudanden, men har även hotell i Karibien ibland.

Sidan liknar till stor del Jetsetter och Destly som vi skrivit om tidigare på BortaBra.se. Skillnaden är att LivingSocial inte är en renodlad medlemssida utan vem som helst kan ta del av de erbjudanden som finns.

En annan sajt är Social Flights som  är en medlemssida och betydligt mer högflygande i sina erbjudanden. Social Flights är en resetjänst som länkar ihop Facebook med de privata flygplanens värld.

Social Flights har egentligen två ambitioner. Att föra samman människor som vill resa och att erbjuda grupprabatter på privata flygplan. Kombinationen blir en community där användarna kan samla sina vänner på Facebook och boka en resa med ett privatjet, allt till ett rabatterat pris.

För den som inte har några vänner att resa med går det att hoppa på en redan existerande grupp och flyga privatflyg billigt.

ALEXANDER DANGLER
redaktionen@bortabra.se
(Foto: Flickr/asrusch)

Kommentarer

kommentarer