DollyParton_MatsWedin_PelleJohannisson

Nyprisad Dolly Parton tillsammans med prisutdelarna Mats Wedin och Pelle Johannisson från Liseberg.

Några planer på att åka till Dollywood? Nej, inte vi heller. Men vi kanske borde, Dolly Partons nöjespark har fått ett fint pris.

Liseberg har sedan 1980 delat ut priset Liseberg Applause Award, en utmärkelse som blivit så prestigefull att den kallas ”nöjesparkernas egen Oscar”. Bland tidigare vinnare finns EuropaPark i Tyskland och amerikanska Cedar Point.

Årets vinnarpark blev Dollywood, countrysångerskan Dolly Partons temapark i Tennessee, USA. Med en motivering som löd:

”Dollywood är en helt unik park som i sin dagliga verksamhet visar prov på enastående kvalitet och originalitet.  Det märks i parkens unika tematisering, bland attraktionerna och i parkens arkitektur men också i mötet med den serviceinriktade och vänliga personalen. Detta i kombination med en hängiven organisation som sätter familjeupplevelsen i första rummet gör Dollywood till ett föredöme för hela branschen.”

Dolly Parton tog emot priset på en mässa i Orlando, Florida och kommenterade vinsten på sitt eget vis:

– Walt Disney blev framgångsrik tack vare att han hade Musse Pigg med två stora öron, så jag antog att även jag skulle kunna lyckas med mina två stora partners, sa Dolly och lät blicken vila på sin världsberömda barm innan hon med en gest visade att hon menade affärskollegorna Pete och Jack Herschend från Herschend Family Entertainment som driver parken.

Nyfiken på Dollywood nu då? Nöjesparkens webbplats finns på www.dollywood.com.

Kommentarer

kommentarer