Varning för maneter (Foto: Flickr/glassbeednorth)

Efter att ytterligare en svensk turist mist livet efter kontakt med en manet i Sydostasien, varnar nu charterbolagen resenärerna.

I förra veckan omkom en svensk kvinna när hon tog ett kvällsbad i thailändska Cha Am, allt tyder på att en dödsfallet orsakades av en kubmanet.

Den tragiska händelsen blev det tredje fallet sedan april 2008 där en svensk turist dör i Sydostasien efter närkontakt med en manet. Tidigare dödsfall inträffade på Ko Lanta i Thailand och Langkawi i Malaysia.

Uppmärksamheten i svensk press har varit stor, speciellt efter det senaste fallet, och nu uppdaterar charterbolagen sin information och varnar kunderna för manetfaran.

– Vi har ny lagt till information om maneter i våra resmålspärmor som finns på samtliga våra hotell i Thailand, säger Fritidsresors informatör Peter Hellström till Aftonbladet.

Även Apollo ger sina kunder uppdaterad information om maneterna, medan Ving sedan tidigare haft sådan information på sina hotell i Thailand.

Och att det finns många maneter vid stränderna på populära resmål i Sydostasien bekräftas av Apollo.

– Det är mycket maneter i Phuket för tillfället. Det har regnat en period och då kommer maneterna, säger Apollos informationschef Kajsa Moström.

REDAKTIONEN
redaktionen@bortabra.se
(Foto: Flickr/glassbeednorth)

Kommentarer

kommentarer