Strand i Burma (Foto: Flickr/Marc Veraart)

För att stärka landets svaga turistindustri har militärjuntan i Burma beslutat att förenkla reglerna för visumansökan för utländska besökare.

Hittills har visumansökan till Burma, eller Myanmar, gjorts på en ambassad eller ett konsulat i ett annat land, i god tid innan resan till landet. Nu släpper Burma på kraven och börjar utfärda visum vid ankomst till landet, skriver Reuters.

Kostnaden för ett visum blir 30 US-dollar och giltighetstiden är 28 dagar.

Landet hoppas att de förenklade visumkraven ska stärka landets svaga turism. Det senaste året besöktes landet av cirka 300 000 turister. En siffra som kan jämföras med grannen i syd, Thailand som hade fler än 14 miljoner turister under samma period.

Men att visumkraven sänks gör inte med automatik att en resa till Burma är en god idé. Landet styrs fortfarande av en av världens brutalaste militärdiktaturer och de pengar du spenderar i landet riskerar att gå rakt ned i de styrandes fickor.

Fredspristagaren och regimkritikern Aung San Suu Kyi har av den anledningen vädjat till utländska resenärer att inte komma till Burma.

Läs mer om betänkligheterna kring Burma som resmål i det här inlägget från Mikael Persson, vår reseexpert på BortaBra.se.

REDAKTIONEN
redaktionen@bortabra.se

(Foto: Flickr/Marc Veraart)

Kommentarer

kommentarer