Hotellfrukost room service (Foto: Flickr/Will Merydith)

Badrummet är den del av ditt hotellrum som är renast, enligt en ny rapport. Företaget bakom rapporten går så långt som att säga att det är säkrast att äta på toa – och absolut inte i sängen.

Hälso- och säkerhetsföretaget Check Safety First har frågat kvinnliga resenärer var de helst äter, när de äter på hotellrummet.

Svaret: 80 procent käkar i sängen.

Inte bra alls, menar Check Safety First som säger att sängen oftast är den mest ohygieniska delen av ett hotellrum eftersom madrasser, täcken och kuddar byts för sällan.

Badrummet är betydligt renare, eftersom det städas bättre.

Företaget varnar också för att använda den ofta dåligt rengjorda tv-fjärrkontrollen (hela 98 procent av de kvinnliga resenärerna gör det!) och för att beställa room service.

Check Safety First skriver i ett pressmeddelande att man ska vara väldigt noga med att kontrollera så att maten verkligen är rykande het innan den äts. Varningen serveras med tillägget att hela 65 procent av de kvinnliga resenärerna bruka beställa room service.

Jovisst. Eller så slutar man oroa sig så oerhört. Sjukdom på resan är inte kul, men det finns andra faror än hotellmat och sängkläder att ducka för.

Överdriven oro och ängslighet, till exempel. De utgör en större fara för välbefinnandet än en hotellbakterie eller två.

Och det bör finnas en rejäl tarmbakterie på lut för informationsfolket på företag som spelar på människors rädsla i syfte att få ut varumärket i pressen.

(Foto: Flickr/Will Merydith)

Kommentarer

kommentarer