Clarion Hotel Arlanda (Skiss: Aros Arkitekter)

Igår inleddes byggandet av Clarion Hotel Arlanda Airport. Hotellet ska stå klart 2012 och målsättningen är ambitiös: att bli det bästa flygplatshotellet i Europa.

Hotellet byggs i anslutning till Sky City och får 414 gästrum och sviter fördelade på 14 våningar. Hotellet ska innehålla två restauranger, varav en med utsikt, lobby med bar, ett 40-tal mötes- och konferensrum, träningsanläggning, och butiker.

Under en ceremoni igår lades den symboliska första grundstenen, fylld med tidstypiska föremål. Norrmannen Petter Stordalen som äger Choice Hotels där Clarion ingår, la bland annat ner en iPhone och en snusdosa.

– Det här blir inte bara grundstenen till ett av Europas bästa flygplatshotell. Det blir också en av hörnstenarna i Choice svenska satsning. Det ska både bli ett nationellt landmärke och ett flaggskepp inom Choice. Vi ser fram emot att få leverera en enastående hotellupplevelse till 20 miljoner resenärer på Arlanda, säger Petter Stordalen.

Arlandas flygplatsdirektör Kerstin Lindberg Göransson ser hotellet som en viktig del i flygplatsens framtid.

– Det här blir hela Sveriges hotell eftersom Arlanda är knutpunkten för både den nationella och den internationella flygtafiken. Hotellet är en del av vår starka ambition att bli Sveriges största knutpunkt och en av Europas ledande flygplatser. För våra resenärer handlar det om logistik, men ockå om miljönytta.

Hotellet beräknas kunna ta emot de första gästerna i november 2012.

REDAKTIONEN
redaktionen@bortabra.se

Kommentarer

kommentarer