Andrew Evans mot hemligt mål

Andrew Evans är frilansande redaktör för National Geographic Traveler.

Han är också den kanske mest nytänkande reseskribent jag mött eller läst. Jag träffade Andrew Evans på en konferens i Köpenhamn tidigare i höst, där han bland annat föreläste om hur vi kan använda ny teknik och moderna medier tillsammans med traditionell berättarkonst för att fånga läsarnas intresse.

Han är, för att nämna ett exempel, den ende jag vet som lyckas skapa fängslande reseskildringar i form av haikudikter på Twitters snäva utrymme om 140 tecken.

Förra året reste Andrew med buss från hemstaden Washington, hela vägen ner genom Sydamerika till Eldslandet och bordade ett fartyg till Antarktis. Han bloggade, twittrade, fotograferade och filmade under hela resan.

Nu är det dags igen. Andrew har precis gett sig iväg på en ny resa där han under två månader besöker platser världen över utan att i förväg berätta vart han ska. De som följer honom i bloggen och på Twitter får gissa destinationen med hjälp av skrivna ledtrådar och lagom avslöjande fotografier.

National Geographic Traveler kallar projektet för ”Where’s Andrew” och bloggen finns på www.nationalgeographic.com/wheresandrew. På Twitter är det @wheresandrew som gäller.

Se till att följa honom, det kan mycket väl bli vinterns bästa reseläsning.

Kommentarer

kommentarer