Royal Caribbean, drinkar på balkongen

Royal Caribbean testar alkoholpaket ombord på tre av sina fartyg. Passagerarna ska kunna dricka obegränsade mängder alkohol för en fast kostnad per dygn.

Första gången på en kryssning i Karibien eller i Medelhavet kan bjuda på en spritrelaterad överraskning för den som är van att åka Finlandsfärja på Östersjön.

Kryssningsfartygen tillåter inte att du tar med egen alkohol ombord, bagaget röntgas och eventuella öl-, vin- eller spritflaskor plockas ut och ges tillbaka vid landstigning.

Tanken är så klart att du ska dricka i fartygets barer, ur minibaren, eller beställa roomservice istället. Men upplägget har mött motstånd, främst från europeiska passagerare som är vana att få ha en egen flaska med till hytten.

Nu testar Royal Caribbean att sälja dryckespaket till passagerarna, drick så mycket alkohol du vill till en fast kostnad per dygn. Paketen finns i tre utföranden: öl och vin, Classic och Premium.

Öl och vin-paketet kostar 29 dollar per dag och inkluderar alla öl- och alla vinsorter som serveras per glas ombord. Classic-paketet innehåller öl, vin och sprit utom de mest exklusiva märkena och kostar 39 dollar om dagen. Premiumpaketet ger tillgång till även finare viner och dyrare spritmärken, för 49 dollar per dag.

Royal Caribbean testar konceptet ombord på tre fartyg till att börja med: Independence of the Seas, Legend of the Seas, och Grandeur of the Seas, skriver Reuters.

Även rederiet Celebrity Cruises som ägs av Royal Caribbean testar ett liknande koncept, men med två dryckespaket för alkohol och två paket för alkoholfria drycker.

REDAKTIONEN
redaktionen@bortabra.se

Kommentarer

kommentarer