Önskelista inför 2009 (Foto: istockphoto.com/lobaaaato)

Från litet till stort, det här hoppas jag på inför året som snart börjar …


1. … att solen skiner över Manhattan 23 maj då jag gifter mig i världens bästa stad – NYC.


2. … att den svenska kronan stärks mot dollar och euro – då kan reseåret 2009 bli riktigt roligt. Och bröllopet i New York blir billigare …


3. …. att bilden av flyget som klimatbov nyanseras. Enligt DN i söndags tror 53 procent av svenskarna att flyget är den största utsläppskällan (!). Sanningen är en helt annan. Som det brukar vara när mediedrevet går. Sanningen är att flyget avger 2-3 procent av koldioxidutsläppen globalt. Väsentligt mindre än köttindustrin och lika mycket som världens båttrafik – när läste du senast att färjan till Finland är en klimatbov?


4. …. att svenskarna väljer bort all inclusive på sina resor. Det är en usel reseform på alla sätt. För dina egna upplevelser, för lokalbefolkningen och – inte sällan – för miljön.


5. … att BortaBra.se fortsätter att växa. Sedan starten i april 2008 har vi växt dag för dag, vecka för vecka. 2009 blir året då du låter bli att förnya prenumerationen på det dyra resemagasinet. Allt du behöver finns ju här. Hos oss.


6. … att jag vinner fem miljoner på Triss. Då blir det ett hus med havsutsikt på Amorgos. Och en tunna fetaost i kylen.


7. … att Ryanair lägger ned mörkandet
med extraavgifter. Höj biljettpriset och sluta tjafsa med påslag. 15 euro för ett kilo för mycket i bagaget, 95 kronor för att betala med kort? Ordet ocker används alldeles för sällan kring Ryanair.


8. … att fler upptäcker tåget. Tågresor är ett alldeles fantastiskt sätt att se världen. Det har inget att göra med tidningarnas felvinklingar om flygets utsläpp. Tåget är himla bra ändå, på egna meriter.


9. … att jag får ett språkchip inopererat
i talcentrat, som tidigare efterlysts. Efter den nyss genomförda jorden runt-resan är jag ännu mer övertygad om vilken gåva det vore att kunna kommunicera med vem som helst, var som helst.


10. … att vi lyckas byta namn på Arlanda. Astrid Lindgren International Airport – det låter det. Uppropet hittar du här, Facebookgruppen finns här. Gå med du också. Vi närmar oss 2 000 medlemmar!


Ha nu ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

Kommentarer

kommentarer