Businessclass-se_590px

Nu finns en svensk sajt för dig som vill ha koll på bonuspoäng och medlemsprogram.

Businessclass.se är fortfarande i betaversion, men har redan lyckats bygga upp ett intressant material av artiklar, tips och forumtrådar. Tanken tycks vara att skapa en svensk motsvarighet till populära flygforumet FlyerTalk.

Tonvikten ligger – som namnet antyder – på resor i de finare flygklasserna. Här finns rubriker som ”Värdet av elite status”, ”BA First till New York” och ”Business Jet över Atlanten”.

Även om du inte reser business eller har ett Eurobonus guldkort, kan det här vara något för dig. Killarna som driver sajten är mycket erfarna flygresenärer och forumet har (redan) svar på frågor du kan ha undrat över.

Artikeln ”Den stora guiden till att hitta billigare flygbiljetter” innehåller tips som var nya även för mig.

Om jag ska ha några invändningar, är det att materialet ibland blir lite väl omfångsrikt och ingående. Ofta blir det så när man får fritt spelrum att skriva om sitt största intresse.

Texten om att flyga business class med Ethiopian Airlines tar, till exempel, aldrig slut. Det finns resereportage om hela länder som är betydligt kortare och ändå lyckas säga mer.

Med vässat redaktörskap och textredigering kan Businessclass.se bli riktigt bra. För grunden finns där – expertkunnandet om flyg och bonusprogram.

Jag blev precis medlem. Behöver tips på hur jag billigast förvandlar mitt Eurobonus Basic till, åtminstone, silvernivå innan den sista juli. 3200 baspoäng fattas.

Kommentarer

kommentarer