I helgen fick jag äntligen uppleva den mytomspunna medinan i Marrakech.


Den gamla stadens hårt bultande hjärta är torget Djemma el Fna, en smått overklig plats som av Vagabond beskrivits som "som ett vidöppet Tintinalbum med ormtjusare, akrobater, dresserade apor, rynkiga spågummor och osande matstånd med kokade snäckor och shishkebab."

 

Låter ganska underbart, eller hur? Och det var det också – med ett undantag.


Jag är inte rädd för ormar, men fick ett rejält adrenalinpåslag när jag
filmade klippet här ovan. Jag var så fokuserad på att titta i kameran att
jag glömde att kobran faktiskt fanns på riktigt – bara en halvmeter
bort.


Visst, den hade säkert varken huggtänder eller giftkörtlar kvar – men det blev ändå spännande i överkant när den nafsade efter kameran. Cirka 30 sekunder in i klippet rullar jag iväg över det stenlagda torget. Ormtjusarna skrattar nog fortfarande.

Kommentarer

kommentarer