Jag flyger lågpris och äter gärna billigt, men kan inte låta bli att bo så bra som plånboken tillåter.

 

Som jag varit inne på tidigare, är jag lite av en hotellfetischist. Ibland används uttrycket "hotell är bara ett ställe man sover på", som argument för att bo budgetbilligt. Jag håller inte med. Har jag utrymme i resebudgeten är hotell bland det första pengarna går till.

 

För mig är ett bra boende en oerhört viktig del av en lyckad resa. Trenden bland svenska resenärer går åt samma håll. Researrangörerna har märkt att boendet spelar en växande roll när vi bokar resor. Ibland till och med så stor roll att vissa väljer hotell före resmål.

 

Därför har vi på BortaBra.se också en helt ny hotellsatsning på gång – mer om det kommer senare.

 

Här i Vancouver bor jag på The Sutton Place Hotel. Läget, bredvid shopping- och restauranggatan Robson Street, är perfekt. Mitt i vibrerande downtown.

 

Hotellet har en europeisk inriktning, en känsla av "den gamla världen" som nordamerikanerna säger. Uttrycksmässigt innebär det bredrandiga tapeter, djupa fåtöljer, tavlor med tunga guldramar och lampskärmar som skulle passa på en sydsvensk herrgård. Långt ifrån den avskalade moderna stil som så många hotell har idag.

 

Och även om jag kanske faller hårdare för det sparsmakade, så är Sutton Place ett väldigt bra hotellval i Vancouver. Och det här rummet, 2126, är ett av de bästa jag någonsin bott i. Det enda som konkurrerar är en svit på Prince Hotel i Kuala Lumpur.

 

Utsikten från rummet är slående. Kolla in videon så förstår du 😉

 

Kommentarer

kommentarer