Flygfarliga tatueringar?

En amerikansk man var nära att tvingas av sitt flyg efter att en medpassagerare tipsat kabinpersonalen om hans annorlunda tatueringar.

Nej, vi ska inte skämta om bomber i säkerhetskontrollen eller dra vitsar om Usama bin Ladin på flyget till USA. Vi vet det.

Men det här är ändå rent fånigt. Adam C. Pearson, en matstylist från Los Angeles, var häromdagen nära att tvingas lämna sitt flyg med Delta Air Lines efter att en annan passagerare gjort kabinpersonalen uppmärksam på hans tatueringar.

Pearson ombads lämna sin plats och fick tillfälligt kliva ut ur flygplanet för att förklara för piloten och en flygvärdinna att hans tatuerade fingrar, med orden ”Atom” och ”Bomb” bara är en referens till ett smeknamn han hade som liten.

Förklaringen räckte, till sist, och Pearson fick gå ombord igen. Innan planet lyfte twittrade han: ”Just pulled off delta flight, passenger said I was suspicious looking due to my tattoos @DeltaAssist not happy at all #goldmedallion fail”.

Tweeten spreds snabbt och när Pearson landade i Memphis hade han fått 150 mejl från personer som undrade vad som hänt. Och Delta Air Lines fick stå i skamvrån.

Till historien hör att Adam C. Pearson flyger ofta med Delta, han har över 140 000 bonuspoäng hos flygbolaget. Pearsons första tanke när hans namn ropades upp var att han skulle bli uppgraderad. Så blev det inte riktigt.

REDAKTIONEN
redaktionen@bortabra.se

Kommentarer

kommentarer