Guinness i Dublin

På väg till Dublin och sugen på att verkligen lära känna lokalbefolkningen? Aldrig har det varit så lätt som nu. Du kan boka en träff redan hemifrån.

Dublin drar igång projektet ”City of a Thousand Welcomes” där vanliga Dublinbor träffar turister som besöker staden. Besökaren anmäler sig på nätet och får ett möte med en kunnig och engagerad volontär som ställer upp som ambassadör för sin hemstad.

Varje träff börjar på Little Museum of Dublin, men därefter får gästen och lokalbon själva bestämma vad de ska göra. Promenad, en kopp te, kanske en pint Guinness? Tre välkända lokaler i Dublin ställer upp som sponsorer: Merrion Hotel, Bewley’s Café och the Porterhouse.

Mötet är gratis för båda parter. Besökare anmäler sig på www.cityofathousandwelcomes.com.

– Mer än tre miljoner människor besöker Dublin varje år och många av dem kommer just för att träffa vänliga lokalinvånare. City of a Thousand Welcomes för samman besökare och Dublinbor på ett roligt och strukturerat sätt utan att det kostar pengar för någon av dem, säger Trevor White som ansvarar för projektet.

När man i mars i år började efterlysa ambassadörer hoppades arrangörerna på att 1000 Dublinbor skulle ställa upp som volontärer. Fram till i dag har över 2500 personer anmält sig.

REDAKTIONEN
redaktionen@bortabra.se

Kommentarer

kommentarer