Åttio procent av svenskarna kan tänka sig ett bröllop utomlands, visar en undersökning som Fritidsresor låtit göra.

Att bröllop utomlands blir allt mer populärt är tydligt. Det märks på att specialiserade bröllopsresebyråer startas, på resetidningarnas reportage i ämnet, och på att charterbolagen numera har bröllopskoordinatorer på vissa av sina destinationer.

I en webbundersökning som Fritidsresor låtit genomföra svarar 46,7 procent att de kan tänka sig att gifta sig utomlands, 33,4 säger att de redan är gifta men att de annars hade kunnat tänka sig ett bröllop i ett annat land. Bara 20 procent svarar nej på frågan.

Mest populära destinationen för en bröllopsresa är Maldiverna som fick hela 24 procent av svaren, med Mauritius (13 procent), Italien (12 procent) och Thailand (11 procent) därefter.

Deltagarna i undersökningen fick också svara på frågan om vilken känd person de helst skulle fira en romantisk semester med. Överlägsen vinnare blev den danske skådespelaren Mads Mikkelsen med 30 procent av rösterna.

Daniel Westling däremot, fick bara 1,6 procent av svaren. Men undersökningen genomfördes före bröllopet och vi gissar att det ser annorlunda ut idag.

REDAKTIONEN
redaktionen@bortabra.se

Kommentarer

kommentarer