Med WestJet till Vancouver

Touchdown Vancouver! Gissa om det märks att jag bytt en tropisk ö i Stilla havet mot Nordamerikas norra fastland – här är det åtta grader, gråtunga skyar och ihållande regn.

 

Jag borde verkligen ha stannat där jag var.

 

Eller kanske inte. Vancouver lär vara en stad med mycket att erbjuda, så bara jag lyckas rota fram varmare kläder ska jag ge mig ut. Klockan är 14.40 här, alltså nio timmar efter Sverige. Jag har precis sovit bort förmiddagen, var rejält sliten när jag kom hit. Resandet börjar kännas …

 

Som jag avslöjade i det senaste videoklippet, använde jag lågprisbolaget WestJet för att ta mig från Hawaii och Kanada. Billigaste resan jag lyckats hitta på sträckan är 1 700 kronor.

 

WestJet var en helt ny bekantskap för mig, men håller riktigt bra klass. Flygbolaget har Nordamerikas mest moderna flygplansflotta med 76 stycken Boeing 737. WestJet är det enda bolag under resan som bjudit på dryck (alkoholfri) och snacks. Dessutom hade varje stolsrygg individuella skärmar där du kan köpa filmer med betalkort – eller se direktsänd tv (!), vilket är gratis.

 

Tv-tjänsten fungerade förvisso bara när vi närmade oss fastlandet, men det var inte dumt att kunna se direktsänd NHL-hockey ombord på ett flyg. Faktum är att stora Continental Airlines bara för några dagar sedan meddelade att man inför tv på flygningar i USA – något som budgetbolaget WestJet alltså redan har.

 

Lågprisflygen är verkligen inte så dumma. Och för varje etapp på den här resan blir det uppenbart att servicen och ombordtjänsterna håller betydligt högre standard än vad vi är vana från europeiska bolag, i synnerhet Ryanair.

 

Dessutom är lågprisbolagens personal ofta jäkligt trevlig – och rolig. Också en skillnad mot ni vet vilket bolag.

 

Flygningen inatt inleddes med att kaptenen sa:

– Välkommen ombord på den här flygningen till Vancouver, där vädret är nästan lika fint som här i Honolulu. Men bara nästan, det är åtta grader och spöregn. De goda nyheterna är att det snart ska bli bättre – i augusti nästa år.

 

Humor funkar alltid.

Kommentarer

kommentarer