Sunprime Kamala Beach (Foto: Ving/Joakim Borén)

Här kommer en hälsning från Kamala Beach!

Landade i torsdags på ett grått, regnigt och bitvis översvämmat Phuket. Vårt flyg tog sig ner genom skyarna, men samma dag ställdes en del inrikesflighter från Bangkok in på grund av det lika hårda som oväntade ovädret.

Nu är ordningen återställd. Redan i fredags började solen kika fram mellan molnen och nu är det – gissningsvis (som vanligt är det omöjligt att hitta en termometer i ett land där det alltid är mer eller mindre varmt) – runt 35 grader och blå himmel. 28 grader i havet.

Jag har faktiskt semester. Och har gett mig själv tillåtelse att inte uppdatera bloggen den här veckan, men det är ju liksom svårt att låta bli.

Vi bor på Vings nya ”vuxenhotell”, åldersgränsen är 15 år, Sunprime Kamala Beach Resort (bilden). Dels för att priset var väldigt bra nu i skarven mellan sportlovs- och påsklovsveckorna, dels för att jag har en idé om att jämföra Vings och Fritidsresors koncept för vuxna som reser utan barn och skriva ett reportage. Så, okej, det är inte bara semester. Jag blir aldrig helt ledig när jag reser, men det är också den enda, ytterst lilla, nackdelen med det här jobbet.

Tanken är att testa Sunprime nu och Fritidsresors Blue Couples någon gång i sommar eller höst.

Jag återkommer till mina intryck av hotellet senare i veckan. Men en första reflektion: här är oväntat många äldre resenärer, 70 år och uppåt.

Min bild av charterbolagens vuxenkoncept har varit att man siktar på par i åldrarna 25-45 som reser utan barn, som vill äta och dricka gott och har råd att göra det. Resenärer som vill kunna skåla i champagne eller Strawberry Daiquiri utan att bli nedstänkta av en åttaåring som gör bomben, på ett ungefär.

Jag hade inte väntat mig att poolbaren skulle se ut som en kaffepaus på en SPI-konferens. Men varför inte. Pensionärer, om några, uppskattar väl en avkopplande och lugn hotellmiljö.

Måste logga ut en stund. En solstol väntar mig.

Kommentarer

kommentarer