Tågluffa på TGV-tåg (Foto: SJ/Fredrik Hjerling)

Försäljningen av Interrailkort ökar igen efter en nedgång under finanskrisens 2009. Nu sänks också priset – och ett nytt kort introduceras.

SJ:s försäljning av Interrailkort ökade med åtta procent under april månad, jämfört med samma månad förra året. Förklaringarna är ett bättre generellt ekonomiskt läge och en starkare krona.

– Miljömedvetande i kombination med stärkt kronkurs som gör det billigare att turista i Europa och en ny typ av Interrailkort, lockar folk att välja tåget på utlandssemestern, säger Nina Hornewall som är försäljningsdirektör på SJ.

Det nya Interrailkortet är giltigt i 15 dagar, med möjlighet att resa alla dagar under perioden, och kompletterar det vanliga månadskortet.

SJ sänker också priset på månadskortet till 2495 kronor för vuxna över 26 år, tidigare kostade kortet 2695 kronor. För ungdomar under 26 år kostar Interrailkortet numera 1625 kronor.

En annan nyhet är att seniorer, de som fyllt 60 år, får tio procent rabatt på kortet.

– De senaste åren har allt fler över 26 år upptäckt de nya flexibla tågluffarkorten. Den nya seniorrabatten på 10 procent gör att vi räknar med ännu fler 60-plusresenärer, säger Nina Hornewall.

REDAKTIONEN
redaktionen@bortabra.se

Kommentarer

kommentarer