Vintern genom ett tågfönster (Foto: SJ/Stefan Nilsson)

SJ fördubblar antalet biljetter som läggs ut på nätauktion och ändrar också upplägg på auktionen.

I två år har SJ sålt biljetter via auktionssajten Tradera. Snittpriset på de biljetter som budades hem i september i år var 140 kronor på sträckan Stockholm-Malmö och 154 kronor för en enkelbiljett mellan Stockholm och Sundsvall.

– Det är en mycket bra affär främst för våra resenärer. Jag vill se den reseoperatör i Sverige som kan slå de priserna. Folk kan resa väldigt billigt samtidigt som vi fyller våra tåg, säger SJ:s försäljningsdirektör Nina Hornewall.

Nu har SJ bestämt sig för att fördubbla det antal biljetter som läggs ut till auktion, från tiotusen till tjugotusen per månad. Samtidigt ändras reglerna och varje auktion avslutas mellan klockan 21 och 22, två dagar innan avresa. Fram till nu har auktionen stängts så sent som sex timmar innan avgång.

Dessutom fördelas biljetterna numera på tre olika budgivningsblock: morgon-, middag-, och kvällsbiljetter.

– Genom att samla auktionerna i tre olika block, där biljetterna inom samma block läggs ut med 2 minuters mellanrum, kan resenären buda på flera auktioner. Det innebär att resenären får ett större utbud av resor och lättare kan överblicka vilka auktioner som pågår på den sträcka som man är intresserad av, säger Nina Hornewall.

En annan nyhet är att SJ börjar att auktionera ut biljetter på sträckor som hittills inte funnits med, till exempel dagtåg i övre Norrland och tåg på sträckan Kalmar-Göteborg.

REDAKTIONEN
redaktionen@bortabra.se

Kommentarer

kommentarer