Thailands längsta pool i Blue Lagoon Hua Hin

Blåskimrande och palmkantad ringlar den sig mellan husen i semesteranläggningen Blue Lagoon Hua Hin, poolen som är 1250 meter lång enligt officiella källor. BortaBra.se tog på sig gps-klockan och mätte.

Om jag kände mig som en fjant när jag nördade runt i poolen med min gps-utrustade löparklocka på armen? Jo, lite. Men vad gör man inte för sanningen.

Blue Lagoon Hua Hin, där jag bor just nu, är en alldeles fenomenalt fin anläggning med lägenheter och villor utspridda runt en vidsträckt och vindlande pool. Blue Lagoon kallar den för ”Thailands longest continous swimming pool” och skriver på hemsidan att den är 1250 meter.

Och det är verkligen en förjäkla lång bassäng som ibland är smal som en fjälljokk och ibland sväller ut till en skogstjärn, och tar 21 minuter att simma runt om du som jag har en bröstsimsteknik någonstans mellan farmor och Therese Alshammar.

Första veckorna här trodde jag att jag simmade 1250 meter om dagen och var himla nöjd med mig själv. Efter turen med gps-klockan vet jag att simrundan inte är mer än … 805 meter.

Men ändå, 21 minuters oavbruten simning utan att behöva vända i kaklet en enda gång, det är sällsynt.

Badbyxor på.

Kommentarer

kommentarer