Estana Tandoori Kuala Lumpur (Foto: Göran Ingman/BortaBra.se)

Hur många dagar klarar du på samma hotell?

Mitt personbästa är nio dagar, på sköna Pelangi Beach Resort på Langkawi. Sedan började jag göra geckoödlorna sällskap, klättrandes på väggarna. Utvilad och uttråkad. I behov av nya upplevelser.

Så vad göra? Ta flyget till storstaden, är mitt tips.

Vi lämnade hotellet på Phuket tidigare idag och flög till Kuala Lumpur, Malaysias huvudstad och en av mina absoluta favoritstäder i världen.

Flyget kostade strax över tusen
kronor tur/retur per person och hotellen i KL (alla i Malaysia säger ”Keej-Ell”, aldrig Kuala Lumpur) tillhör världens mest prisvärda. Att göra en egen utflykt och ta en stadsweekend som en del av en tvåveckors charterresa behöver alltså inte kosta alltför mycket.

Dagen har ägnats åt shopping och mat, i omvänd ordning. Indiska lunchen på småruffiga men ack så välsmakande Estana Tandoori (bilden) på Jalan Sultan Ismail var, som alltid, helt makalös, och den grillade fisken till middag i myllret och matoset på Jalan Alor precis lika fenomenal.

Om du är på Phuket och vill uppleva stadsliv finns fler alternativ. Bangkok givetvis, men även Singapore.

Alla tre städer, Bangkok, Kuala Lumpur och Singapore, ligger inom två timmars flygning från Phuket. Och flygen är ofta billiga, så vilken stad du väljer är en smaksak.

Jag väljer KL sju dagar av sju.

Imorgon fortsätter vår cityweekend, på måndag ligger vi på Kamala Beach på Phuket igen. I behov av lite vila.

Kommentarer

kommentarer